Rețetă Smashed Burger
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 3 burgeri: |
• 500g carne de vită cu 20% grăsime |
• ulei neutru pentru prăjit carnea |
• sare |
• 3 chifle de burger |
• cheddar american style |
• unt pentru prăjit chiflele |
Ingrediente sos: |
• 2 linguri maioneză |
• 1 lingură ketchup |
• 1 linguriță muștar |
• 1 linguriță praf de usturoi |
• 1 castravete murat mic tocat marunt |
• 1/2 linguriță pudra chili |
Ingrediente topping: |
• salată iceberg |
• castraveți murați |
• opțional jalapeno murat |
• ceapă caramelizată (se poate folosi și ceapă normală) |
Mod de preparare
Pasul 1. Carnea se formează în 6 bile egale și se lasă la temperatura camerei, până se pregătește sosul.Pasul 2. Pentru sos se amestecă toate ingredientele într-un bol.Pasul 3. Se încinge grillul electric la temperatura maximă, după care se unge tava grill-ului cu puțin ulei neutru și se adaugă carnea. Carnea se presează foarte bine (cu toată forța), iar când marginile se văd caramelizate se asezonează cu sare și se întoarce pe partea cealaltă urmând să se adauge cheddarul și se mai lasă la prăjit 1-2 minute.Pasul 4. Varianta rapidă de ceapă caramelizată se face foarte uțor. Se taie julien 3 cepe roșii și se călesc la foc mediu în 1 lingură de ulei, 1 de unt și un praf de sare pentru 10 minute, după cele zece minute se adaugă 1-2 linguri oțet balsamic, 1 lingura de zahăr brun și se mai lasă la foc mic maxim 5 minute.Pasul 5. La final se prăjesc chiflele în puțin unt, după care se adaugă sosul, salata iceberg, 2 felii de carne, ceapa caramelizată, castraveți murați și jalapeno, înca puțin sos și se închide burgerul.
Preparat cu
-1.100lei
Cuisinart
Grătar electric, Cuisinart, Gri, PL50E, 2200W
Fără PFOA
Tavă colectare
Suprafață de gătit generoasă
3 ani garanție
• in stoc
PRP: 1.599,99lei
499,99lei