Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă antricot de vită la grill cu rozmarin

Rețetă antricot de vită la grill cu rozmarin
Rețetă antricot de vită la grill cu rozmarin

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 x 250 g antricot (4-5 cm grosime, cu sau fără os)
• 4 crenguțe de rozmarin
• 2 eșalote de tip banană, curățate și tăiate în sferturi ulei de măsline
• Sare de mare și piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

1. Montează plăcile Grill. Setează temperatura la 220ºC și închide capacul.

2. Freacă bine carnea și eșalotele cu ulei de măsline și condimentează cu sare și piper măcinat folosind râșnița.

3. Când indicatorul luminos verde arată că Grill-ul a ajuns la temperatura setată, pune fripturile pe grătar, aranjează cepele și rozmarinul lângă carne pe placă plată și apoi coboară capacul.

- Pentru o friptură în sânge, gătește carnea timp de 2 minute, la o temperatură internă între 45-50ºC.
- Pentru o friptură puțin făcută, gătește carnea timp de 3 minute, la o temperatură internă între 55º-60ºC.
-Pentru o friptură gătită la un nivel mediu, gătește carnea timp de 4 minute, la o temperatură internă 60º-65ºC.

7. Când e gata, scoate carnea și las-o să se odihnească timp de cinci minute. În timp ce carnea se odihnește, gătește eșalotele până când sunt moi, dacă este necesar.

8. Servește antricotul de vită cu eșalotele la grătar.