Rețetă salată de creveți la grill

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 12 cozi de creveți mari, decojiți |
• 4 salate Romana mici |
• 1 dovlecel, tăiat felii |
• 4 linguri boabe de rodie |
• 2 avocado, tăiate cubulețe |
• 1 lămâie |
• 2 fructe Kumquat, tăiate felii |
• 1 crenguță de rozmarin |
• 1 crenguță de coriandru |
• 1 lingură fructe de pădure, de culoare roz |
• 2 linguri amestec de nuci caju |
• 2 linguri migdale tăiate felii subțiri |
• sare |
• piper măcinat |
• 150 ml ulei de măsline |
Descriere
Salata de creveți este o cină ușoară, perfectă pentru lunile de vară. Are un gust delicios alături de avocado tăiat cubulețe, semințe de rodie și nuci caju prăjite.
Mod de preparare
Pasul 1. Adaugă busuiocul, pătrunjelul, coriandrul, fructele de pădure, de culoare roz și 100 ml de ulei de măsline în râșnița pentru condimente și amestecă până se omogenizează.
Pasul 2. Marinează cozile de creveți în 1/2 din sos.
Pasul 3. Taie salata Romana pe din două, pe lungime. Stropește cu ulei de măsline și condimentează bine.
Pasul 4. Preîncălzește grătarul electric la 230˚C.
Pasul 5. Pune salata pe grătar 10 secunde, doar pe una din părți, și așaz-o pe farfurii.
Pasul 6. Gătește la grătar creveții și feliile de dovlecei, întorcând din când în când, până sunt bine gătite. Asezonează după gust.
Pasul 7. Prăjește migdalele și nucile caju.
Pasul 8. Adaugă creveții și feliile de dovlecei pe farfuriile cu salata Romana.
Pasul 9. Presară deasupra nucile prăjite, semințele de rodie și avocadoul tăiat cubulețe.
Pasul 10. Rade coajă de lămâie deasupra fiecărei farfurii.
Pasul 11. Stoarce zeama în restul de marinadă și toarnă apoi sosul peste fiecare farfurie.
Pasul 2. Marinează cozile de creveți în 1/2 din sos.
Pasul 3. Taie salata Romana pe din două, pe lungime. Stropește cu ulei de măsline și condimentează bine.
Pasul 4. Preîncălzește grătarul electric la 230˚C.
Pasul 5. Pune salata pe grătar 10 secunde, doar pe una din părți, și așaz-o pe farfurii.
Pasul 6. Gătește la grătar creveții și feliile de dovlecei, întorcând din când în când, până sunt bine gătite. Asezonează după gust.
Pasul 7. Prăjește migdalele și nucile caju.
Pasul 8. Adaugă creveții și feliile de dovlecei pe farfuriile cu salata Romana.
Pasul 9. Presară deasupra nucile prăjite, semințele de rodie și avocadoul tăiat cubulețe.
Pasul 10. Rade coajă de lămâie deasupra fiecărei farfurii.
Pasul 11. Stoarce zeama în restul de marinadă și toarnă apoi sosul peste fiecare farfurie.
Preparat cu
-4%
Cuisinart
Râșniță condimente și nuci, Cuisinart, Albastru, SG21BE, 200W
2 recipiente cu capac incluse
Fără BPA
3 ani garanție
• in stoc
PRP: 419,99lei
399,99lei