Rețetă tartă Twix cu ciocolată amăruie
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Ingrediente aluat: |
• 110g unt 82% grăsime |
• 50g zahăr pudră |
• 180g făină |
• 1 gălbenuș |
• 2 linguri apă (rece) |
• 0.5 linguriță esență de vanilie sau extract |
• 0.25 linguriță sare |
Ingrediente caramel: |
• 75g zahăr granulat |
• 75g zahăr brun |
• 50g unt 82% grăsime |
• 100g smântână lichidă min 30% grăsime |
Ingrediente ganache de ciocolată: |
• 250ml smântână lichidă 30% |
• 200g ciocolată amăruie |
Mod de preparare
Pasul 1. În mini tocătorul electric Cuisinart, se adaugă făina, zahărul pudră, sarea și untul rece (cubulețe) și se pulsează câteva secunde până devine o textură nisipoasă.
Pasul 2. Se adaugă peste 2 linguri de apă foarte rece, gălbenușul și esența de vanilie și se mai pulsează câteva secunde, până ce aluatul se omogenizează într-o bilă.
Pasul 3. Aluatul se înfoliază și se lasă la frigider 30 de minute, după care se întinde la grosimea de 3-5 mm, se pune în forma de tartă și se lasă la frigider pentru încă 30 de minute. Peste aluat, se pune hârtie de copt și niște greutate (fasole, orez, pentru a nu lăsa aluatul să crească) și se coace la 180°C pentru 15 minute, după care se scoate greutatea și se mai coace 10 minute.
Pasul 4. Pentru caramel, se pune zahărul la topit la foc mic-mediu, până devine maroniu (mai exact până ajunge la 120°C), după care se reduce focul la mic și se încorporează amestecul de unt topit cu smântână și se mixează foarte bine pentru 1-2 minute. Se adaugă sarea și se amestecă bine.
Pasul 5. Pentru ganache-ul de ciocolată, se adaugă smântâna lichidă fierbinte peste ciocolată și se lasă 2 minute să se topească ciocolata, după care se amestecă foarte bine până devine un sos gros de ciocolată.
Pasul 6. Se toarnă caramelul peste aluatul de tartă copt (se lasă puțin la răcit), după care se adaugă ganache-ul de ciocolată și, opțional, se adaugă fulgi de sare și cacao.
Pasul 7. Se lasă la frigider minim 2 ore.
Pasul 2. Se adaugă peste 2 linguri de apă foarte rece, gălbenușul și esența de vanilie și se mai pulsează câteva secunde, până ce aluatul se omogenizează într-o bilă.
Pasul 3. Aluatul se înfoliază și se lasă la frigider 30 de minute, după care se întinde la grosimea de 3-5 mm, se pune în forma de tartă și se lasă la frigider pentru încă 30 de minute. Peste aluat, se pune hârtie de copt și niște greutate (fasole, orez, pentru a nu lăsa aluatul să crească) și se coace la 180°C pentru 15 minute, după care se scoate greutatea și se mai coace 10 minute.
Pasul 4. Pentru caramel, se pune zahărul la topit la foc mic-mediu, până devine maroniu (mai exact până ajunge la 120°C), după care se reduce focul la mic și se încorporează amestecul de unt topit cu smântână și se mixează foarte bine pentru 1-2 minute. Se adaugă sarea și se amestecă bine.
Pasul 5. Pentru ganache-ul de ciocolată, se adaugă smântâna lichidă fierbinte peste ciocolată și se lasă 2 minute să se topească ciocolata, după care se amestecă foarte bine până devine un sos gros de ciocolată.
Pasul 6. Se toarnă caramelul peste aluatul de tartă copt (se lasă puțin la răcit), după care se adaugă ganache-ul de ciocolată și, opțional, se adaugă fulgi de sare și cacao.
Pasul 7. Se lasă la frigider minim 2 ore.
Preparat cu
-200lei
Cuisinart
Mini tocător electric, Cuisinart, Roz, ECH4PE, 250W
Compact
Motor puternic
Sistem de blocare automată
5 ani garanție
• in stoc
PRP: 399,99lei
199,99lei