Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă sos de pizza tradițional italienesc

Rețetă sos de pizza tradițional italienesc
Rețetă sos de pizza tradițional italienesc

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru 1,5 căni:
• 1 ceapă mică
• 1 lg de ulei de măsline
• 2 căței de usturoi
• 1 linguriță oregano
• 400 g roșii tăiate sau zdrobite
• 1 lgț sare
• ¼ lgț piper negru
• fulgi de ardei iute (opțional)

Descriere

Această rețetă de sos italienesc este simplă și atât de gustoasă încât o vei folosi la fiecare blat de pizza. Pregătește un sos pe care îl poți chiar și congela și păstra pentru mai multe porții. 

Mod de preparare

Pasul 1: Toacă mărunt ceapa și usturoiul.

Pasul 2: Pune uleiul de măsline într-o cratiță medie, pe foc mediu. Când uleiul începe să strălucească, adaugă ceapa.

Pasul 3: Adaugă și usturoiul, împreună cu oregano. Gătește până ceapa devine strălucitoare, iar usturoiul își eliberează aroma.

Pasul 4: Adaugă roșiile și sarea. Adu sosul la punctul de fierbere, apoi lasă-l să fiarbă la foc mic, neacoperit, pentru 30 de minute sau până se îngroașă și înjumătățește.

Pasul 5: Lasă focul la răcit în cratiță pentru 10 minute. 

Pasul 6: Amestecă piperul negru și fulgii de ardei iute, apoi transferă sosul într-un bol și lasă-l să se răcească complet.

Recomandări:

Când vine vorba de aplicarea sosului pe pizza, uneori mai puțin înseamnă suficient. O cantitate prea mare de sos duce fie la o pizza moale, fie la alunecarea sosului de pe blat. Păstrează sosul concentrat în jurul centrului blatului.