Rețetă mini chesecake cu ouă de Paște

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 ouă medii de Paște (aprox. 75 g) |
• 4 ouă mici de Paște (aproximativ 18 g) |
Pentru bază: |
• 75 g de biscuiți digestivi |
• 30 g unt, topit |
Pentru cremă: |
• 180 g cremă de brânză |
• 90 ml smântână pentru frișcă |
• 30 g zahăr pudră |
Pentru decor: |
• 30 g picături de ciocolată galbenă |
• 30 g picături de ciocolată portocalie |
• 30 g picături de ciocolată cu lapte |
Descriere
Mini cheesecake-urile cu ouă de Paște au o rețetă pe care o poți pregăti ușor cu ouă rămase de Paște. În plus, merg de minune cu crema dulce de cheesecake. Sunt un deliciu inovator, însă simplu, pentru a sărbători Paștele și ceva la care participă întreaga familie.
Mod de preparare
Pasul 1. Folosind un cuțit încălzit (înmoaie-l într-o cană cu apă fierbinte și uscă-l apoi), tăie ouăle de Paște pe jumătate.
Pasul 2. Pune biscuiții digestivi într-un robot de bucătărie și procesează rapid, până capătă o textură grosieră. Adaugă untul topit și procesează foarte rapid pentru a combina, păstrând o textură grosieră.
Pasul 3. Cu lingura, pune amestecul de biscuiți la baza fiecărui ou. Apasă ușor cu o lingură, pentru a comprima biscuiții. Pune ouăle la frigider pentru a se răci și între timp ocupă-te de umplutură.
Pasul 4. Pentru umplutură, bate crema de brânză, smântâna pentru frișcă și zahărul până se îngroașă, având grijă să nu bați prea mult.
Pasul 5. Pentru asamblare, pune cantități egale de umplutură pe fiecare dintre jumătățile de ou și netezește.
Pasul 6. Decorează cu diferite culori de ciocolată topită peste și termină cu mini ouă.
Pasul 2. Pune biscuiții digestivi într-un robot de bucătărie și procesează rapid, până capătă o textură grosieră. Adaugă untul topit și procesează foarte rapid pentru a combina, păstrând o textură grosieră.
Pasul 3. Cu lingura, pune amestecul de biscuiți la baza fiecărui ou. Apasă ușor cu o lingură, pentru a comprima biscuiții. Pune ouăle la frigider pentru a se răci și între timp ocupă-te de umplutură.
Pasul 4. Pentru umplutură, bate crema de brânză, smântâna pentru frișcă și zahărul până se îngroașă, având grijă să nu bați prea mult.
Pasul 5. Pentru asamblare, pune cantități egale de umplutură pe fiecare dintre jumătățile de ou și netezește.
Pasul 6. Decorează cu diferite culori de ciocolată topită peste și termină cu mini ouă.
Preparat cu
-300lei
Cuisinart
Mixer de mână, fără fir, Cuisinart, Argintiu, RHM100E
Fără fir
5 viteze
• in stoc
PRP: 699,99lei
399,99lei