Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă batoane proteice cu nuci

Rețetă batoane proteice cu nuci
Rețetă batoane proteice cu nuci

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 200 g mix de nuci (migdale, nuci, alune de pădure)
• 100 g curmale fără sâmburi
• 100 g fulgi de ovăz
• 100 g pudră proteică (preferabil cu aromă de vanilie sau ciocolată)
• 2 linguri miere sau sirop de agave
• 1 lingură unt de nuci (arahide, migdale sau caju)
• 1 linguriță extract de vanilie
• 50 ml apă (dacă este necesar, pentru a ajuta la omogenizare)

Mod de preparare

Pregătirea mixului de nuci:


- În mini chopper, adaugă mixul de nuci și procesează până când sunt tocate mărunt, dar nu făcute complet pulbere. Transferă nucile tocate într-un bol mare.


Pregătirea curmalelor:


- Adaugă curmalele în mini chopper și procesează până când obții o pastă lipicioasă. Dacă curmalele sunt prea uscate, poți să le înmoi în apă caldă timp de 10 minute înainte de a le procesa.


Amestecarea ingredientelor:


- În bolul mare cu nucile tocate, adaugă pasta de curmale, fulgii de ovăz, pudra proteică, mierea sau siropul de agave, untul de nuci și extractul de vanilie.


- Amestecă bine toate ingredientele până când obții o compoziție omogenă. Dacă amestecul este prea uscat și nu se leagă bine, adaugă treptat apă, câte o lingură, până când obții o consistență lipicioasă, dar nu prea moale.


Formarea batoanelor:


- Transferă amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presară hârtie de copt și pe deasupra, pentru a nu se lipi, și presează compoziția uniform cu mâinile sau cu ajutorul unei spatule, până obții o grosime de aproximativ 1,5-2 cm.


- Pune tava în frigider pentru cel puțin 1 oră, sau până când compoziția se întărește.


Tăierea și depozitarea:


- Scoate compoziția din frigider și, folosind un cuțit ascuțit, taie în batoane de dimensiunea dorită.


- Păstrează batoanele într-un recipient etanș, la frigider, pentru a se menține proaspete.