Rețetă pesto de fistic și rucola
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 2 căni: |
• 30 g parmezan |
• 80 g fistic |
• 2 căței de usturoi |
• 40 g rucola baby |
• 1 lg suc proaspăt de lămâie |
• 1 lgț coajă de lămâie |
• ½ lgț sare |
• ¼ lgț piper |
• 60 ml ulei de măsline |
Descriere
Cu rețeta de pesto de fistic și rucola, savurezi oricând un sos proaspăt, sănătos, potrivit pentru mai multe alimente. Încearcă acest preparat ușor de gătit!
Mod de preparare
Pasul 1: Taie parmezanul în cuburi de aproximativ 0,5 cm, decojește fisticul, curăță cățeii de usturoi și rade fin coaja de lămâie.
Pasul 2: Montează lama de tocare în robotul de bucătărie. Adaugă parmezanul, fisticul și usturoiul. Procesează la viteză mare timp de aproximativ 10 secunde, până când ingredientele sunt tocate grosier.
Pasul 3: Adaugă rucola, sucul de lămâie, coaja de lămâie, sarea și piperul. Pulsează de 10-15 ori.
Pasul 4: Adaugă uleiul de măsline treptat, într-un fir subțire, prin tubul de alimentare. Procesează timp de aproximativ 1 minut, până când se formează o emulsie. Oprește aparatul și curăță pereții bolului, dacă este necesar. Dacă dorești un pesto mai subțire, adaugă ulei suplimentar sau puțină apă și procesează din nou.
Pasul 5: Transferă pesto-ul într-un borcan de sticlă sau un recipient cu închidere etanșă. Apasă ușor, pentru a elimina bulele de aer și uniformizează suprafața. Acoperă suprafața pesto-ului cu folie alimentară și depozitează-l în frigider.
Recomandări:
Pesto-ul se păstrează proaspăt timp de 5 zile. Folosește-l pentru paste, pizza, sandvișuri sau ca sos pentru legume.
Dacă îl congelezi, păstrează-l în porții mici pentru utilizări ulterioare.
Pasul 2: Montează lama de tocare în robotul de bucătărie. Adaugă parmezanul, fisticul și usturoiul. Procesează la viteză mare timp de aproximativ 10 secunde, până când ingredientele sunt tocate grosier.
Pasul 3: Adaugă rucola, sucul de lămâie, coaja de lămâie, sarea și piperul. Pulsează de 10-15 ori.
Pasul 4: Adaugă uleiul de măsline treptat, într-un fir subțire, prin tubul de alimentare. Procesează timp de aproximativ 1 minut, până când se formează o emulsie. Oprește aparatul și curăță pereții bolului, dacă este necesar. Dacă dorești un pesto mai subțire, adaugă ulei suplimentar sau puțină apă și procesează din nou.
Pasul 5: Transferă pesto-ul într-un borcan de sticlă sau un recipient cu închidere etanșă. Apasă ușor, pentru a elimina bulele de aer și uniformizează suprafața. Acoperă suprafața pesto-ului cu folie alimentară și depozitează-l în frigider.
Recomandări:
Pesto-ul se păstrează proaspăt timp de 5 zile. Folosește-l pentru paste, pizza, sandvișuri sau ca sos pentru legume.
Dacă îl congelezi, păstrează-l în porții mici pentru utilizări ulterioare.
Preparat cu
-800lei
Cuisinart
Robot de bucătărie, Cuisinart, Albastru, FP1300BE, 550W
550W
2 viteze + funcție pulsare
Curățare ușoară
5 ani garanție
• in stoc
PRP: 2.399,99lei
1.599,99lei