Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă aluat de pizza din conopidă cu parmezan

Rețetă aluat de pizza din conopidă cu parmezan
Rețetă aluat de pizza din conopidă cu parmezan

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 lg ulei de măsline
• 1 conopidă (aprox. 500 g)
• 100 g parmezan ras
• ¾ cană făină de migdale
• 1 ou mare
• ½ lgț pudră de ceapă
• ½ lgț pudră de usturoi
• ½ lgț oregano uscat
• ½ lgț sare
• ¼ lgț piper negru

Descriere

Dacă te întrebi care este cea mai bună rețetă cu conopidă, acest aluat de pizza este alternativa perfectă pentru o variantă fără gluten, dar plină de savoare.

Ușor crocant la exterior și aromat datorită parmezanului și condimentelor, este o bază delicioasă pentru topping-urile tale preferate. Pentru o variantă 100% fără gluten, utilizează parmezan întreg, ras acasă.

Mod de preparare

Pasul 1: Taie conopida în buchețele de aproximativ 2 cm. 

Pasul 2: Setează cuptorul pentru pizza la 260°C. Unge o tavă de pizza cu uleiul de măsline și las-o deoparte.

Pasul 3: Montează lama de tocare în robotul de bucătărie. Adaugă buchețelele de conopidă și pulsează 5-6 ori pentru a le mărunți, apoi procesează la viteză mare până când conopida are o textură fină.

Pasul 4: Transferă conopida mărunțită într-o sită deasupra unei cratițe cu apă clocotită, acoperă și lasă 5-7 minute. Las-o să se răcească pentru 10 minute.

Pasul 5: După ce conopida s-a răcit, pune-o într-un prosop de bucătărie curat sau într-o bucată de tifon. Stoarce bine pentru a elimina cât mai mult lichid posibil. 

Pasul 6: Amestecă conopida scursă cu parmezanul ras, făina de migdale, oul, pudra de ceapă, pudra de usturoi, oregano, sarea și piperul.

Pasul 7: Transferă amestecul de conopidă în tava unsă cu ulei și presează-l uniform pe toată suprafața, ca să formezi un blat compact.

Pasul 8: Coace blatul în cuptorul preîncălzit timp de 18 minute, până când devine ușor ferm și capătă o nuanță aurie. Lasă-l să se răcească ușor înainte de a adăuga topping-urile.

Recomandare:Pentru un plus de savoare, poți adăuga puțin busuioc proaspăt sau un strop de ulei de măsline cu aroma preferată.