Rețetă aluat de pizza din conopidă cu parmezan

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 lg ulei de măsline |
• 1 conopidă (aprox. 500 g) |
• 100 g parmezan ras |
• ¾ cană făină de migdale |
• 1 ou mare |
• ½ lgț pudră de ceapă |
• ½ lgț pudră de usturoi |
• ½ lgț oregano uscat |
• ½ lgț sare |
• ¼ lgț piper negru |
Descriere
Dacă te întrebi care este cea mai bună rețetă cu conopidă, acest aluat de pizza este alternativa perfectă pentru o variantă fără gluten, dar plină de savoare.
Ușor crocant la exterior și aromat datorită parmezanului și condimentelor, este o bază delicioasă pentru topping-urile tale preferate. Pentru o variantă 100% fără gluten, utilizează parmezan întreg, ras acasă.
Ușor crocant la exterior și aromat datorită parmezanului și condimentelor, este o bază delicioasă pentru topping-urile tale preferate. Pentru o variantă 100% fără gluten, utilizează parmezan întreg, ras acasă.
Mod de preparare
Pasul 1: Taie conopida în buchețele de aproximativ 2 cm.
Pasul 2: Setează cuptorul pentru pizza la 260°C. Unge o tavă de pizza cu uleiul de măsline și las-o deoparte.
Pasul 3: Montează lama de tocare în robotul de bucătărie. Adaugă buchețelele de conopidă și pulsează 5-6 ori pentru a le mărunți, apoi procesează la viteză mare până când conopida are o textură fină.
Pasul 4: Transferă conopida mărunțită într-o sită deasupra unei cratițe cu apă clocotită, acoperă și lasă 5-7 minute. Las-o să se răcească pentru 10 minute.
Pasul 5: După ce conopida s-a răcit, pune-o într-un prosop de bucătărie curat sau într-o bucată de tifon. Stoarce bine pentru a elimina cât mai mult lichid posibil.
Pasul 6: Amestecă conopida scursă cu parmezanul ras, făina de migdale, oul, pudra de ceapă, pudra de usturoi, oregano, sarea și piperul.
Pasul 7: Transferă amestecul de conopidă în tava unsă cu ulei și presează-l uniform pe toată suprafața, ca să formezi un blat compact.
Pasul 8: Coace blatul în cuptorul preîncălzit timp de 18 minute, până când devine ușor ferm și capătă o nuanță aurie. Lasă-l să se răcească ușor înainte de a adăuga topping-urile.
Recomandare:Pentru un plus de savoare, poți adăuga puțin busuioc proaspăt sau un strop de ulei de măsline cu aroma preferată.
Pasul 2: Setează cuptorul pentru pizza la 260°C. Unge o tavă de pizza cu uleiul de măsline și las-o deoparte.
Pasul 3: Montează lama de tocare în robotul de bucătărie. Adaugă buchețelele de conopidă și pulsează 5-6 ori pentru a le mărunți, apoi procesează la viteză mare până când conopida are o textură fină.
Pasul 4: Transferă conopida mărunțită într-o sită deasupra unei cratițe cu apă clocotită, acoperă și lasă 5-7 minute. Las-o să se răcească pentru 10 minute.
Pasul 5: După ce conopida s-a răcit, pune-o într-un prosop de bucătărie curat sau într-o bucată de tifon. Stoarce bine pentru a elimina cât mai mult lichid posibil.
Pasul 6: Amestecă conopida scursă cu parmezanul ras, făina de migdale, oul, pudra de ceapă, pudra de usturoi, oregano, sarea și piperul.
Pasul 7: Transferă amestecul de conopidă în tava unsă cu ulei și presează-l uniform pe toată suprafața, ca să formezi un blat compact.
Pasul 8: Coace blatul în cuptorul preîncălzit timp de 18 minute, până când devine ușor ferm și capătă o nuanță aurie. Lasă-l să se răcească ușor înainte de a adăuga topping-urile.
Recomandare:Pentru un plus de savoare, poți adăuga puțin busuioc proaspăt sau un strop de ulei de măsline cu aroma preferată.
Preparat cu
-800lei
Cuisinart
Robot de bucătărie, Cuisinart, Albastru, FP1300BE, 550W
550W
2 viteze + funcție pulsare
Curățare ușoară
5 ani garanție
• in stoc
PRP: 2.399,99lei
1.599,99lei