Rețetă cheesecake vegan cu afine

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru bază: |
• 80 g nuci Pecan |
• 150 g dude uscate |
• 30 g de ulei de cocos, topit |
• un praf de sare de mare |
Pentru cremă: |
• 300 g nuci caju, lăsate la înmuiat în apă cel puţin 2 ore |
• 160 g sirop de arțar |
• 3 linguri zeamă de lămâie |
• 1 linguriță esență de vanilie |
• 1 lingură semințe de chia |
Pentru topping: |
• 200 g afine proaspete |
• 1 linguri zeamă de lămâie |
• 1 lingură semințe de chia |
Descriere
Iată o rețetă de cheesecake cu fructe de pădure, fără zahăr, fără lactate, fără ou și fără coacere. Acest cheesecake de post este delicios și se prepară rapid. Cu o umplutură delicioasă și cremoasă inspirată din crema de brânză, este desertul perfect pe care îl poți pregăti acasă.
Mod de preparare
Pasul 1. Tapetează o formă de tort rotundă, cu arc, de 20 cm.
Pasul 2. Pentru bază, adaugă nucile pecan, dudele, uleiul de cocos topit și sare în robotul de bucătărie și procesează toate ingredientele până încep să se combine și capătă textura pesmetului. Toarnă amestecul la baza formei de tort și apasă-l pentru a-l distribui uniform. Dă deoparte.
Pasul 3. Pentru cremă, adaugă toate ingredientele pentru cremă în robotul de bucătărie și procesează aproximativ 2 minute până când obții un amestec moale și cremos. Toarnă în forma pregătită, peste bază. Netezește deasupra și dă la congelator.
Pasul 4. Clătește robotul de bucătărie. Adaugă afinele proaspete, zeama de lămâie și semințele de chia și procesează-le până devin un amestec moale.
Pasul 5. Scoate prăjitura din congelator și toarnă deasupra toppingul de afine.
Pasul 6. Dă din nou la congelator și lasă să stea aproximativ 2 ore, înainte de a o servi.
Prăjitura poate fi păstrată la congelator timp de până la 2 săptămâni, într-un recipient corespunzător. Lasă să se înmoaie puţin înainte de a servi.
Pasul 2. Pentru bază, adaugă nucile pecan, dudele, uleiul de cocos topit și sare în robotul de bucătărie și procesează toate ingredientele până încep să se combine și capătă textura pesmetului. Toarnă amestecul la baza formei de tort și apasă-l pentru a-l distribui uniform. Dă deoparte.
Pasul 3. Pentru cremă, adaugă toate ingredientele pentru cremă în robotul de bucătărie și procesează aproximativ 2 minute până când obții un amestec moale și cremos. Toarnă în forma pregătită, peste bază. Netezește deasupra și dă la congelator.
Pasul 4. Clătește robotul de bucătărie. Adaugă afinele proaspete, zeama de lămâie și semințele de chia și procesează-le până devin un amestec moale.
Pasul 5. Scoate prăjitura din congelator și toarnă deasupra toppingul de afine.
Pasul 6. Dă din nou la congelator și lasă să stea aproximativ 2 ore, înainte de a o servi.
Prăjitura poate fi păstrată la congelator timp de până la 2 săptămâni, într-un recipient corespunzător. Lasă să se înmoaie puţin înainte de a servi.
Preparat cu
-200lei
Cuisinart
Mini robot de bucătărie, fără fir, Cuisinart, Argintiu, RMC100E
Fără fir
Compact
250W
Capac antistropi
Funcție reverse
• in stoc
PRP: 599,99lei
399,99lei