Rețetă macarons de ciocolată

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 125 g migdale |
• 100 g zahăr pudră |
• 25 g pudră de cacao |
• 90 g albușuri |
• 125 g zahăr pudră |
• 2 linguri de apă |
Cremă cu fistic: |
• 50 g zahăr pudră |
• 50 g fistic |
• 75 g unt, tăiat cuburi |
Ganache din ciocolată și castane: |
• 75 g ciocolată neagră |
• 75 ml smântână pentru frișcă |
• 75 g piure de castane |
Descriere
Această rețetă de macarons cu două tipuri de macarons îmbină aroma specială a fisticului cu gustul bogat al castanelor. Încearcă desertul în ambele forme și îl vei adora!
Mod de preparare
Pasul 1. Pune migdalele în râșnița de nuci și condimente și macină-le până când devin o pudră fină.
Pasul 2. Într-un bol încăpător, dă prin strecurătoare migdalele măcinate, zahărul pudră și pudra de cacao. Adăugă 45 g de albușuri și amestecă bine, pentru a crea o pastă.
Pasul 3. Pune restul de albușuri într-un bol.
Pasul 4. Adaugă zahărul și apa într-o crăticioară și încălzește la foc mediu până când zahărul se dizolvă; apoi lasă să dea în fiert. Cu un termometru pentru zahăr verifică temperatura; când siropul ajunge la 114ºC, începe să bați albușurile. Verifică din nou amestecul de zahăr; la 120ºC, ia zahărul de pe foc și toarnă-l peste albușuri. Bate până se răcește complet.
Pasul 5. Încorporează cu grijă amestecul de bezea în pasta de migdale, câte o treime o dată, până când obții un amestec lucios.
Pasul 6. Tapetează cu hârtie de copt cele 2 tăvi, toarnă amestecul de macaron într-un poș cu deschiderea rotundă, de 1 cm, și fă cercuri mici, de 3 cm, lăsând spațiu între macarons.
Pasul 7. Lasă neacoperit timp de o oră până când macarons capătă o crustă.
Pasul 8. Preîncălzește cuptorul la 160ºC și coace macarons timp de aproximativ 12 minute până au o consistență fermă. Lasă să se răcească.
Pasul 9. La final, ia cu lingura sau pune în poș cremă de unt sau ganache pe un macaron și acoperă cu un alt macaron. Procedează la fel cu restul. Dă la frigider timp de 2 ore.
Umplutură de cremă cu fistic
Pasul 1. Pune fisticul în râșnița de nuci și condimente și macină-l până când devine o pudră fină.
Pasul 2. Pune 30 g de fistic măcinat și zahăr pudră într-un mic robot de bucătărie și amestecă-le.
Pasul 3. Adaugă untul și amestecă din nou până obții o consistență uniformă și cremoasă.
Ganache din ciocolată și castane
Pasul 1. Rupe ciocolata în bucăți și pune-o într-un bol termorezistent.
Pasul 2. Încălzește crema până când dă în fiert și toarnă deasupra ciocolata, amestecând până obții un amestec lucios. Lasă să se răcească.
Pasul 3. Amestecă în piureul de castane.
Pasul 2. Într-un bol încăpător, dă prin strecurătoare migdalele măcinate, zahărul pudră și pudra de cacao. Adăugă 45 g de albușuri și amestecă bine, pentru a crea o pastă.
Pasul 3. Pune restul de albușuri într-un bol.
Pasul 4. Adaugă zahărul și apa într-o crăticioară și încălzește la foc mediu până când zahărul se dizolvă; apoi lasă să dea în fiert. Cu un termometru pentru zahăr verifică temperatura; când siropul ajunge la 114ºC, începe să bați albușurile. Verifică din nou amestecul de zahăr; la 120ºC, ia zahărul de pe foc și toarnă-l peste albușuri. Bate până se răcește complet.
Pasul 5. Încorporează cu grijă amestecul de bezea în pasta de migdale, câte o treime o dată, până când obții un amestec lucios.
Pasul 6. Tapetează cu hârtie de copt cele 2 tăvi, toarnă amestecul de macaron într-un poș cu deschiderea rotundă, de 1 cm, și fă cercuri mici, de 3 cm, lăsând spațiu între macarons.
Pasul 7. Lasă neacoperit timp de o oră până când macarons capătă o crustă.
Pasul 8. Preîncălzește cuptorul la 160ºC și coace macarons timp de aproximativ 12 minute până au o consistență fermă. Lasă să se răcească.
Pasul 9. La final, ia cu lingura sau pune în poș cremă de unt sau ganache pe un macaron și acoperă cu un alt macaron. Procedează la fel cu restul. Dă la frigider timp de 2 ore.
Umplutură de cremă cu fistic
Pasul 1. Pune fisticul în râșnița de nuci și condimente și macină-l până când devine o pudră fină.
Pasul 2. Pune 30 g de fistic măcinat și zahăr pudră într-un mic robot de bucătărie și amestecă-le.
Pasul 3. Adaugă untul și amestecă din nou până obții o consistență uniformă și cremoasă.
Ganache din ciocolată și castane
Pasul 1. Rupe ciocolata în bucăți și pune-o într-un bol termorezistent.
Pasul 2. Încălzește crema până când dă în fiert și toarnă deasupra ciocolata, amestecând până obții un amestec lucios. Lasă să se răcească.
Pasul 3. Amestecă în piureul de castane.
Preparat cu
-50lei
Cuisinart
Mini tocător electric, Cuisinart, Roz, ECH4PE, 250W
Compact
Motor puternic
Sistem de blocare automată
5 ani garanție
• in stoc
PRP: 399,99lei
349,99lei