Rețetă batoane proteice cu nuci

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 200 g mix de nuci (migdale, nuci, alune de pădure) |
• 100 g curmale fără sâmburi |
• 100 g fulgi de ovăz |
• 100 g pudră proteică (preferabil cu aromă de vanilie sau ciocolată) |
• 2 linguri miere sau sirop de agave |
• 1 lingură unt de nuci (arahide, migdale sau caju) |
• 1 linguriță extract de vanilie |
• 50 ml apă (dacă este necesar, pentru a ajuta la omogenizare) |
Descriere
Descoperă cum să prepari batoane proteice cu nuci delicioase și sănătoase!
Mod de preparare
Pasul 1. În mini chopper, adaugă mixul de nuci și procesează până când sunt tocate mărunt, dar nu făcute complet pulbere. Transferă nucile tocate într-un bol mare.
Pasul 2. Adaugă curmalele în mini chopper și procesează până când obții o pastă lipicioasă. Dacă curmalele sunt prea uscate, poți să le înmoi în apă caldă timp de 10 minute înainte de a le procesa.
Pasul 3. În bolul mare cu nucile tocate, adaugă pasta de curmale, fulgii de ovăz, pudra proteică, mierea sau siropul de agave, untul de nuci și extractul de vanilie.
Pasul 4. Amestecă bine toate ingredientele până când obții o compoziție omogenă. Dacă amestecul este prea uscat și nu se leagă bine, adaugă treptat apă, câte o lingură, până când obții o consistență lipicioasă, dar nu prea moale.
Pasul 5. Transferă amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presară hârtie de copt și pe deasupra, pentru a nu se lipi, și presează compoziția uniform cu mâinile sau cu ajutorul unei spatule, până obții o grosime de aproximativ 1,5-2 cm.
Pasul 6. Pune tava în frigider pentru cel puțin 1 oră, sau până când compoziția se întărește.
Pasul 7. Scoate compoziția din frigider și, folosind un cuțit ascuțit, taie în batoane de dimensiunea dorită.
Pasul 8. Păstrează batoanele într-un recipient etanș, la frigider, pentru a se menține proaspete.
Pasul 2. Adaugă curmalele în mini chopper și procesează până când obții o pastă lipicioasă. Dacă curmalele sunt prea uscate, poți să le înmoi în apă caldă timp de 10 minute înainte de a le procesa.
Pasul 3. În bolul mare cu nucile tocate, adaugă pasta de curmale, fulgii de ovăz, pudra proteică, mierea sau siropul de agave, untul de nuci și extractul de vanilie.
Pasul 4. Amestecă bine toate ingredientele până când obții o compoziție omogenă. Dacă amestecul este prea uscat și nu se leagă bine, adaugă treptat apă, câte o lingură, până când obții o consistență lipicioasă, dar nu prea moale.
Pasul 5. Transferă amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presară hârtie de copt și pe deasupra, pentru a nu se lipi, și presează compoziția uniform cu mâinile sau cu ajutorul unei spatule, până obții o grosime de aproximativ 1,5-2 cm.
Pasul 6. Pune tava în frigider pentru cel puțin 1 oră, sau până când compoziția se întărește.
Pasul 7. Scoate compoziția din frigider și, folosind un cuțit ascuțit, taie în batoane de dimensiunea dorită.
Pasul 8. Păstrează batoanele într-un recipient etanș, la frigider, pentru a se menține proaspete.
Preparat cu
-50lei
Cuisinart
Mini tocător electric, Cuisinart, Roz, ECH4PE, 250W
Compact
Motor puternic
Sistem de blocare automată
5 ani garanție
• in stoc
PRP: 399,99lei
349,99lei