Rețetă prăjitură Ora 12

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru o tavă de 22x32 cm: |
• 7 ouă |
• 1 praf de sare |
• 210 g zahăr |
• 40 g ulei |
• 40 g lapte |
• 175 g făină |
• 40 g cacao |
• 1 plic praf de copt |
Cât timp se coace pandișpanul, pregătim un sirop din: |
• 160 g zahăr |
• 500 ml apă |
• 2 lingurițe esență de rom |
Pentru frișcă: |
• 300 g smântână pentru frișcă |
• 2 linguri zahăr pudră vanilat |
Descriere
Bucură-te de o rețetă clasică de prăjitură Ora 12, un desert pufos și aromat, perfect pentru momentele speciale!
Mod de preparare
Pasul 1. Încinge cuptorul la 180 grade. Mixează ouăle cu sarea, apoi adaugă zahărul în 3 tranșe, mixând bine după fiecare tranșă. Trebuie să obții un amestec spumos de ouă, pentru un rezultat perfect.
Pasul 2. În ouăle spumate, încorporează apoi, pe rând, uleiul și laptele.
Pasul 3. Separat, amestecă ingredientele uscate, apoi încorporează și spuma de ouă, cu mișcări ușoare, ca să nu pierzi aerul din compoziție. Toarnă aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie și coace-l pentru 30-35 min, apoi lasă-l să se răcească.
Pasul 4. Caramelizează zahărul, având grijă să nu se ardă. Adaugă apa și continuă să fierbi până când caramelul s-a dizolvat complet. Dă la o parte și adaugă esența de rom, apoi lasă siropul să se răcească complet.
Pasul 5. Îndepărtează hârtia de copt și porționează blatul în tava în care l-ai copt. Toarnă tot siropul în tavă si lasă blatul să îl absoarbă.
Pasul 6. Topește ciocolata, împreună cu smântâna pe baie de abur, apoi dă-o la o parte și încorporează untul.
Pasul 7. Bate smântâna, apoi adaugă zahărul și continuă să mixezi până când obții o spumă tare.
Pasul 8. Decorează fiecare bucată de prăjitură cu ciocolată și frișcă și savureaz-o!
Pasul 2. În ouăle spumate, încorporează apoi, pe rând, uleiul și laptele.
Pasul 3. Separat, amestecă ingredientele uscate, apoi încorporează și spuma de ouă, cu mișcări ușoare, ca să nu pierzi aerul din compoziție. Toarnă aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie și coace-l pentru 30-35 min, apoi lasă-l să se răcească.
Pasul 4. Caramelizează zahărul, având grijă să nu se ardă. Adaugă apa și continuă să fierbi până când caramelul s-a dizolvat complet. Dă la o parte și adaugă esența de rom, apoi lasă siropul să se răcească complet.
Pasul 5. Îndepărtează hârtia de copt și porționează blatul în tava în care l-ai copt. Toarnă tot siropul în tavă si lasă blatul să îl absoarbă.
Pasul 6. Topește ciocolata, împreună cu smântâna pe baie de abur, apoi dă-o la o parte și încorporează untul.
Pasul 7. Bate smântâna, apoi adaugă zahărul și continuă să mixezi până când obții o spumă tare.
Pasul 8. Decorează fiecare bucată de prăjitură cu ciocolată și frișcă și savureaz-o!
Preparat cu
-300lei
Cuisinart
Mixer de mână, fără fir, Cuisinart, Argintiu, RHM100E
Fără fir
5 viteze
• in stoc
PRP: 699,99lei
399,99lei