Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă carrot cake cu cremă de vanilie

Rețetă carrot cake cu cremă de vanilie
Rețetă carrot cake cu cremă de vanilie

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru tort:
• 250 g morcovi rași
• 200 g zahăr
• 150 ml ulei vegetal
• 3 ouă
• 200 g făină
• 1 linguriță praf de copt
• 1 linguriță bicarbonat de sodiu
• 1 linguriță scorțișoară
• 1/2 linguriță nucșoară
• 1/2 linguriță sare
• 100 g nuci tocate (opțional)

Pentru crema de vanilie:
• 200 g cremă de brânză
• 100 g unt, la temperatura camerei
• 150 g zahăr pudră
• 1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul: la 180°C și tapetează o tavă de tort cu hârtie de copt.

Pregătește aluatul:Bate ouăle cu zahărul până devin spumoase.Adaugă uleiul treptat și mixează bine.Încorporează morcovii rași.Amestecă ingredientele uscate (făină, praf de copt, bicarbonat, scorțișoară, nucșoară, sare) și adaugă-le treptat în compoziția umedă.Încorporează nucile tocate (dacă folosești).

Coace tortul: Toarnă aluatul în tava pregătită și coace timp de 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Lasă-l să se răcească complet.

Pregătește crema de vanilie:Bate crema de brânză cu untul până devin pufoase.Adaugă zahărul pudră și esența de vanilie și mixează până obții o cremă omogenă.

Asamblează tortul: Taie blatul răcit în două (dacă este necesar) și umple-l cu jumătate din crema de vanilie. Acoperă tortul cu restul de cremă.