Rețetă carrot cake cu cremă de vanilie

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru tort: |
• 250 g morcovi rași |
• 200 g zahăr |
• 150 ml ulei vegetal |
• 3 ouă |
• 200 g făină |
• 1 linguriță praf de copt |
• 1 linguriță bicarbonat de sodiu |
• 1 linguriță scorțișoară |
• 1/2 linguriță nucșoară |
• 1/2 linguriță sare |
• 100 g nuci tocate (opțional) |
Pentru crema de vanilie: |
• 200 g cremă de brânză |
• 100 g unt, la temperatura camerei |
• 150 g zahăr pudră |
• 1 linguriță esență de vanilie |
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul: la 180°C și tapetează o tavă de tort cu hârtie de copt.
Pregătește aluatul:Bate ouăle cu zahărul până devin spumoase.Adaugă uleiul treptat și mixează bine.Încorporează morcovii rași.Amestecă ingredientele uscate (făină, praf de copt, bicarbonat, scorțișoară, nucșoară, sare) și adaugă-le treptat în compoziția umedă.Încorporează nucile tocate (dacă folosești).
Coace tortul: Toarnă aluatul în tava pregătită și coace timp de 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Lasă-l să se răcească complet.
Pregătește crema de vanilie:Bate crema de brânză cu untul până devin pufoase.Adaugă zahărul pudră și esența de vanilie și mixează până obții o cremă omogenă.
Asamblează tortul: Taie blatul răcit în două (dacă este necesar) și umple-l cu jumătate din crema de vanilie. Acoperă tortul cu restul de cremă.
Pregătește aluatul:Bate ouăle cu zahărul până devin spumoase.Adaugă uleiul treptat și mixează bine.Încorporează morcovii rași.Amestecă ingredientele uscate (făină, praf de copt, bicarbonat, scorțișoară, nucșoară, sare) și adaugă-le treptat în compoziția umedă.Încorporează nucile tocate (dacă folosești).
Coace tortul: Toarnă aluatul în tava pregătită și coace timp de 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Lasă-l să se răcească complet.
Pregătește crema de vanilie:Bate crema de brânză cu untul până devin pufoase.Adaugă zahărul pudră și esența de vanilie și mixează până obții o cremă omogenă.
Asamblează tortul: Taie blatul răcit în două (dacă este necesar) și umple-l cu jumătate din crema de vanilie. Acoperă tortul cu restul de cremă.
Preparat cu
-300lei
Cuisinart
Mixer de mână, fără fir, Cuisinart, Argintiu, RHM100E
Fără fir
5 viteze
• in stoc
PRP: 699,99lei
399,99lei