Rețetă prăjitură Ora 12
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru o tava cu dimensiunile de 22x32 cm avem nevoie de: |
• - 7 oua |
• - 1 praf de sare |
• - 210 g zahar |
• - 40 g ulei |
• - 40 g lapte |
• - 175 g faina |
• - 40 g cacao |
• - 1 plic praf de copt |
Cat timp se coace pandispanul, pregatim un sirop din: |
• - 160 g zahar |
• - 500 ml apa |
• - 2 lingurite esenta de rom |
Cat timp se coace pandispanul, pregatim un sirop din: |
• - 160 g zahar |
• - 500 ml apa |
• - 2 lingurite esenta de rom |
Pentru frisca avem nevoie de: |
• - 300 gr.smantana pentru frisca |
• - 2 linguri zahar pudra vanilat |
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180 grade. Mixam ouale cu sarea, apoi adaugam zaharul in 3 transe, mixand bine dupa fiecare transa. Trebuie sa obtinem un amestec spumos de oua, pentru un rezultat perfect.
In ouale spumate incorporam apoi, pe rand, uleiul si laptele.
Separat, amestecam ingredientele uscate, apoi incorporam si spuma de oua, cu miscari usoare, ca sa nu pierdem aerul din compozitie. Turnam aluatul in tava de copt tapetata cu hartie si il coacem 30-35 min, apoi il lasam sa se raceasca.
Caramelizam zaharul avand grija sa nu se arda. Adaugam apa si continuam sa fierbem pana cand caramelul s-a dizolvat complet. Dam la o parte si adaugam esenta de rom, apoi lasam siropul sa se raceasca complet.
Indepartam hartia de copt si portionam blatul in tava in care l-am copt. Turnam tot siropul in tava si lasam blatul sa il absoarba.
Topim ciocolata impreuna cu smantana pe baie de abur, apoi o dam la o parte si incorporam untul.
Batem smantana, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand obtinem o spuma tare.
Decoram fiecare bucata de prajitura cu ciocolata si frisca si o savuram cu placere!
In ouale spumate incorporam apoi, pe rand, uleiul si laptele.
Separat, amestecam ingredientele uscate, apoi incorporam si spuma de oua, cu miscari usoare, ca sa nu pierdem aerul din compozitie. Turnam aluatul in tava de copt tapetata cu hartie si il coacem 30-35 min, apoi il lasam sa se raceasca.
Caramelizam zaharul avand grija sa nu se arda. Adaugam apa si continuam sa fierbem pana cand caramelul s-a dizolvat complet. Dam la o parte si adaugam esenta de rom, apoi lasam siropul sa se raceasca complet.
Indepartam hartia de copt si portionam blatul in tava in care l-am copt. Turnam tot siropul in tava si lasam blatul sa il absoarba.
Topim ciocolata impreuna cu smantana pe baie de abur, apoi o dam la o parte si incorporam untul.
Batem smantana, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand obtinem o spuma tare.
Decoram fiecare bucata de prajitura cu ciocolata si frisca si o savuram cu placere!
Preparat cu
-400lei
Cuisinart
Mixer de mână, fără fir, Cuisinart, Argintiu, RHM100E
Fără fir
5 viteze
• in stoc
PRP: 699,99lei
299,99lei