Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă prăjitură Ora 12

Rețetă prăjitură Ora 12
Rețetă prăjitură Ora 12

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru o tava cu dimensiunile de 22x32 cm avem nevoie de:
• - 7 oua
• - 1 praf de sare
• - 210 g zahar
• - 40 g ulei
• - 40 g lapte
• - 175 g faina
• - 40 g cacao
• - 1 plic praf de copt

Cat timp se coace pandispanul, pregatim un sirop din:
• - 160 g zahar
• - 500 ml apa
• - 2 lingurite esenta de rom

Cat timp se coace pandispanul, pregatim un sirop din:
• - 160 g zahar
• - 500 ml apa
• - 2 lingurite esenta de rom

Pentru frisca avem nevoie de:
• - 300 gr.smantana pentru frisca
• - 2 linguri zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180 grade. Mixam ouale cu sarea, apoi adaugam zaharul in 3 transe, mixand bine dupa fiecare transa. Trebuie sa obtinem un amestec spumos de oua, pentru un rezultat perfect. 

In ouale spumate incorporam apoi, pe rand, uleiul si laptele.

Separat, amestecam ingredientele uscate, apoi incorporam si spuma de oua, cu miscari usoare, ca sa nu pierdem aerul din compozitie. Turnam aluatul in tava de copt tapetata cu hartie si il coacem 30-35 min, apoi il lasam sa se raceasca.

Caramelizam zaharul avand grija sa nu se arda. Adaugam apa si continuam sa fierbem pana cand caramelul s-a dizolvat complet. Dam la o parte si adaugam esenta de rom, apoi lasam siropul sa se raceasca complet.

Indepartam hartia de copt si portionam blatul in tava in care l-am copt. Turnam tot siropul in tava si lasam blatul sa il absoarba.

Topim ciocolata impreuna cu smantana pe baie de abur, apoi o dam la o parte si incorporam untul.

Batem smantana, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand obtinem o spuma tare.

Decoram fiecare bucata de prajitura cu ciocolata si frisca si o savuram cu placere!

Preparat cu