Rețetă tort cu cremă de vanilie si glazură de ciocolată
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Blat: |
• 5 albusuri |
• 120 gr.zahar |
• 180 gr.faina de migdale |
• 50 g migdale tocate |
• 1 praf de sare |
Crema: |
• 5 galbenusuri |
• 80 gr.zahar |
• 2 linguri amidon |
• 1 lingurita extract de vanilie |
• 200 ml lapte |
• 180 ml smantana pentru frisca |
Glazura: |
• 140 gr.ciocolata cu lapte |
• 100 ml smantana pentru frisca |
• 80 g migdale tocate + fulgi de migdale pentru decor |
Mod de preparare
1. Separăm albușurile de gălbenușuri. Pentru blat mixăm albușurile la viteză mare, cu un praf de sare, până încep să se spumeze, apoi adăugăm treptat zahărul până obținem o bezea stabilă. Încorporăm făină de migdale și mixam până se omogenizează, adăugăm apoi migdalele tocate și mai mixăm încă 1-2 secunde.
2. Turnăm aluatul pentru blat în trei tăvi de tort rotunde cu diametrul de 18 cm tapetate cu hârtie de copt și le introducem la cuptor la 170°C pentru 30-35 de minute, până se rumenesc frumos.
3. Pentru cremă mixam galbenusurile împreună cu zahărul, extractul de vanilie și amidonul până se deschid la culoare și cresc în volum. Adăugăm peste gălbenușuri laptele fierbinte și amestecăm până se încorporează complet. Transferam crema într-un vas pe foc mic și amestecăm continuu până ce crema de vanilie se încheagă. Luăm cremă de pe foc o trecem printr-o sită fină și o acoperim cu folie alimentară până se răcește complet.
4. Când crema de vanilie s-a răcit complet, mixam la viteză mare smântână pentru frișcă rece de la frigider, împreună cu două linguri de zahăr pudră, până obținem o frișcă stabilă. Apoi o încorporăm cu ajutorul mixerului în crema de vanilie.
5. Pentru asamblarea tortului așezăm primul blat pe un platou, ne folosim de un inel de tort și o folie acetat în interiorul inelului și așezăm un strat de cremă peste care adăugăm al doilea blat, un alt strat de cremă, ultimul blat și încă un strat de cremă și nivelam după fiecare strat de crema.
6. Introducem tortul la frigider peste noapte sau pentru minim șase ore, după ce totul este fixat și răcit, îndepărtăm inelul și folia acetat și turnam glazură de ciocolată.
7. Pentru glazură, topim ciocolata cu lapte împreuna cu smântână pentru frișcă, pe baie de aburi, până se omogenizează complet. Adăugăm în ea migdalele tocate. Glazurăm tortul și îndepărtam excesul de glazura apoi introducem la frigider până se întărește.
8. Pentru a glazura cu ușurință vă recomand să așezați tortul pe un grătar și sub grătar să aveți o tavă pentru a colecta excesul de glazură. Extra puteți decora cu fulgi de migdale. Pentru servirea tortului ar fi bine să folosiți un cuțit încins pentru tăierea glazurii fără a se sparge. Spor la prajiturit!
2. Turnăm aluatul pentru blat în trei tăvi de tort rotunde cu diametrul de 18 cm tapetate cu hârtie de copt și le introducem la cuptor la 170°C pentru 30-35 de minute, până se rumenesc frumos.
3. Pentru cremă mixam galbenusurile împreună cu zahărul, extractul de vanilie și amidonul până se deschid la culoare și cresc în volum. Adăugăm peste gălbenușuri laptele fierbinte și amestecăm până se încorporează complet. Transferam crema într-un vas pe foc mic și amestecăm continuu până ce crema de vanilie se încheagă. Luăm cremă de pe foc o trecem printr-o sită fină și o acoperim cu folie alimentară până se răcește complet.
4. Când crema de vanilie s-a răcit complet, mixam la viteză mare smântână pentru frișcă rece de la frigider, împreună cu două linguri de zahăr pudră, până obținem o frișcă stabilă. Apoi o încorporăm cu ajutorul mixerului în crema de vanilie.
5. Pentru asamblarea tortului așezăm primul blat pe un platou, ne folosim de un inel de tort și o folie acetat în interiorul inelului și așezăm un strat de cremă peste care adăugăm al doilea blat, un alt strat de cremă, ultimul blat și încă un strat de cremă și nivelam după fiecare strat de crema.
6. Introducem tortul la frigider peste noapte sau pentru minim șase ore, după ce totul este fixat și răcit, îndepărtăm inelul și folia acetat și turnam glazură de ciocolată.
7. Pentru glazură, topim ciocolata cu lapte împreuna cu smântână pentru frișcă, pe baie de aburi, până se omogenizează complet. Adăugăm în ea migdalele tocate. Glazurăm tortul și îndepărtam excesul de glazura apoi introducem la frigider până se întărește.
8. Pentru a glazura cu ușurință vă recomand să așezați tortul pe un grătar și sub grătar să aveți o tavă pentru a colecta excesul de glazură. Extra puteți decora cu fulgi de migdale. Pentru servirea tortului ar fi bine să folosiți un cuțit încins pentru tăierea glazurii fără a se sparge. Spor la prajiturit!
Preparat cu
-400lei
Cuisinart
Mixer de mână, fără fir, Cuisinart, Argintiu, RHM100E
Fără fir
5 viteze
• in stoc
PRP: 699,99lei
299,99lei