Rețetă gofre cu miere și nuci

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 ouă |
• 300 ml lapte |
• 250 g făină |
• 1 linguriță praf de copt |
• 50 g unt topit |
• 1 linguriță zahăr vanilat |
• un praf de sare |
Opțional: puțin zahăr, pentru gust, și esențe aromate (vanilie, rom, etc.) |
Descriere
Descoperă cum să prepari cele mai pufoase și crocante vafe de casă în doar câțiva pași simpli!
Mod de preparare
Pasul 1. Încălzește aparatul de vafe.
Pasul 2. Într-un bol mare, bate ouăle până devin spumoase. Adaugă laptele și untul topit, apoi amestecă bine.
Pasul 3. Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt, zahărul vanilat și sarea. Încorporează amestecul de făină în cel de ouă, amestecând până se omogenizează. Dacă dorești, poți adăuga zahăr și esențe aromate.
Pasul 4. Toarnă aluatul în aparatul de vafe preîncălzit și coace-le până devin aurii și crocante.
Pasul 5. Servește vafele calde, cu unt, miere, nuci sau alte topping-uri la alegere.
Pasul 2. Într-un bol mare, bate ouăle până devin spumoase. Adaugă laptele și untul topit, apoi amestecă bine.
Pasul 3. Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt, zahărul vanilat și sarea. Încorporează amestecul de făină în cel de ouă, amestecând până se omogenizează. Dacă dorești, poți adăuga zahăr și esențe aromate.
Pasul 4. Toarnă aluatul în aparatul de vafe preîncălzit și coace-le până devin aurii și crocante.
Pasul 5. Servește vafele calde, cu unt, miere, nuci sau alte topping-uri la alegere.