Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă souvlaki de pui la multicooker

Rețetă souvlaki de pui la multicooker
Rețetă souvlaki de pui la multicooker

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 g piept de pui (tăiat în cuburi)
• 2 linguri ulei de măsline
• Sucul de la 1 lămâie
• 3-4 căței de usturoi (tocați mărunt)
• 1 linguriță oregano uscat
• 1 linguriță cimbru uscat
• Sare și piper după gust
• Bețișoare de frigărui (dacă multicooker-ul tău permite utilizarea acestora)
• Legume la alegere pentru frigărui (ardei, ceapă, dovlecel, etc.)

Mod de preparare

Marinarea puiului:
Într-un bol mare, combină uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul tocat, oregano, cimbrul, sare și piper. Adaugă cuburile de pui și amestecă bine. Acoperă bolul și lasă puiul să se marineze la frigider timp de cel puțin 30 de minute (ideal ar fi 2-3 ore pentru un gust mai intens).

Pregătirea multicooker-ului:
Setează multicooker-ul pe funcția Grill și lasă-l să se încălzească conform instrucțiunilor dispozitivului.

Asamblarea frigăruilor:
Înfige bucățile de pui pe bețișoare de frigărui, alternând, dacă dorești, cu legumele alese (ardei, ceapă, dovlecei).

Gătirea în multicooker:
Așază frigăruile pe grătarul multicooker-ului. Gătește timp de 6-8 minute pe fiecare parte sau până când puiul este complet gătit și are o crustă aurie frumoasă.

Servire:
Servește frigăruile de pui souvlaki cu pita caldă și tzatziki, alături de o salată grecească.