Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă mousse de ciocolată albă și neagră la pahar

Rețetă mousse de ciocolată albă și neagră la pahar
Rețetă mousse de ciocolată albă și neagră la pahar

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru mousse de ciocolată neagră:
• 200 g ciocolată neagră (minim 70% cacao)
• 3 ouă, separate (albușurile și gălbenușurile)
• 50 g zahăr
• 200 ml frișcă lichidă

Pentru mousse de ciocolată albă:
• 200 g ciocolată albă
• 3 ouă, separate (albușurile și gălbenușurile)
• 50 g zahăr
• 200 ml frișcă lichidă

Mod de preparare

Pregătire mousse de ciocolată neagră și albă:

Topirea ciocolatei: Rupe ciocolata neagră în bucăți și topește-o la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, amestecând din când în când până devine netedă. Las-o să se răcească puțin.

Amestecare gălbenușuri: Bate gălbenușurile cu zahărul până când devin palide și cremoase. Adaugă ciocolata topită răcită și amestecă bine.

Bătut frișca: Bate frișca lichidă până devine fermă și încorporeaz-o în amestecul de ciocolată și gălbenușuri.

Bătut albușurile: Bate albușurile până obții o spumă tare și încorporează-le ușor în amestecul de ciocolată, având grijă să nu pierzi aerul din spumă.

Distribuire: Împarte mousse-ul de ciocolată neagră în pahare, umplându-le pe jumătate. Pune paharele la frigider pentru a se răci și a se întări.