Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă midii proaspete cu legume la abur

Rețetă midii proaspete cu legume la abur
Rețetă midii proaspete cu legume la abur

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 kg de midii proaspete
• 1 morcov mediu, tăiat în fâșii subțiri
• 1 dovlecel mic, tăiat în cubulețe
• 1 ceapă mică, tăiată fin
• 1 ardei gras roșu, tăiat în fâșii
• 100 g fasole verde tăiată în bucăți
• 2 căței de usturoi, tocați mărunt
• 1 lămâie (pentru suc și coajă rasă)
• 2 linguri de ulei de măsline (pentru servire)
• Sare și piper, după gust
• Pătrunjel proaspăt, tocat, pentru decor

Mod de preparare

Pregătirea midiilor: Spală bine midiile și curăță-le dacă este necesar. Aruncă orice midie care este deja deschisă și nu se închide la atingere.

Pregătirea legumelor: Tăie legumele și pregătește-le pentru a fi gătite la aburi.

Gătirea legumelor la abur: În primul rând, pune morcovul, ardeiul gras, dovlecelul, fasolea verde și ceapa în coșul pentru gătit cu aburi. Gătește-le la abur pentru aproximativ 10 minute, sau până când sunt fragede, dar încă au un pic de textură.

Adăugarea midiilor: După ce legumele s-au gătit parțial, adaugă midiile deasupra legumelor în coșul de gătit cu aburi. Continuă să gătești totul la abur pentru încă 5-7 minute, sau până când toate midiile s-au deschis.

Servire: După ce midiile s-au gătit și legumele sunt fragede, transferă totul pe un platou. Stropește cu sucul de lămâie și adaugă coaja rasă de lămâie pentru un plus de prospețime. Condimentează cu sare, piper și usturoi tocat. Înainte de servire, adaugă pătrunjel proaspăt tocat și un fir de ulei de măsline.